Frutimo doo iz sela Petruša kod Knjaževca. Kompanija osnovana 2016. godine posvećena je izradi kvalitetnih rakija od najkvalitetnijih plodova voća (ili bilja) sa obronaka Stare planine. Rakija koju proizvodi Frutimo se prodaje pod nazivom „Gospodska“.

SCS Plus iz Knjaževca. Kompanija je osnovana 1997. godine kao radionica za proizvodnju sedišta i naslona od bukovog furnira sa 20 radnika. Dobra poslovna politika i visok kvalitet proizvoda obezbedili su preduzeću konstantan rast i razvoj, tako da preduzeće danas zapošljava 140 radnika i proizvodi preko 700 modela otpresaka.

Vinarija Matalj, Negotin. Zahvalnost i predanost plodnoj negotinskoj zemlji, uobličene kroz višedecenijsko negovanje porodične tradicije pravljenja vina, temelji su na kojima je nastala vinarija Matalj. Vizija Vinarije Matalj je da izvanredan potencijal negotinskog kraja ne samo očuva, već sasvim obnovi i tako vrati Negotin na vinarsku kartu Evrope, gde je oduvek i pripadao.

Restoran  ,,Jezero “ ima veoma dugu porodičnu tradiciju. Prvi počeci restorana datiraju od 1966. godine kada je postojala kafana i zvala se ,,Brodarska kasina“. U njoj je snimljen i čuveni film ,,I Bog stvori kafansku pevačicu“.

 Etno selo "Gostoljublje" Sikole – Negotin.  Turistički kompleks u istočnoj Srbiji obuhvata etno selo u mestu Sikole i restoran sa smeštajem „Sveti Trifun“ na čuvenim Rajačkim pivnicama. Zahvaljujući svojoj posvećenosti dobroj domaćinskoj tradiciji i iskonskom srdačnom gostoprimstvu, sa radošću i ponosom više od 15 godina prima goste sa svih strana sveta. U ovim objektima uz bogate zvuke folklora, toplinu vatre iz kamina i gostoljubivost domaćina,  posetiocima se služe ukusna jela iz Istočne Srbije, uz nezaboravna rajačka vina.

Adonis Sokobanja

Adonis doo, Sokobanja. Adonis je nastao 1991. godine, kao porodična kompanija posvećena lekovitom bilju. Danas, 27 godina kasnije, Adonis je lider u organizovanju otkupa, prerade, pakovanja i prodaje lekovitog bilja i čajeva a kompanija je okrenuta i edukaciji berača i održivom iskorišćavanja prirode u cilju očuvanja biodiverziteta.

Pivnice Rogljevo je zanatsko naselje sa 150 pivnica (nekada ih je bilo više od 300)  - karakterističnih objekata koji su tradicionalno korišćeni za proizvodnju i čuvanje vina, slično sa drugim mestima Kraijnskog vinogorja – tesno zbijenih jedni uz druge sa tesnim ulicama, sve u zavetrini prirodnog ambijenta i sa središnjim trgom kao centralnim mestom sela.

MDS Knjaževac. Eksperti za košulje sa višedecenijskim iskustvom. Njihove košulje nosi stotine hiljada ljudi širom Evrope

Vinarija RAJ, Negotin. Kada bivši marinac iz Irske dođe u istočnu Srbiju i zaljubi se, iz te ljubavi i posvećenosti ideji o oživljavanju Rajca, nastala je Vinarij RAJ, najmodernije opremljena mala vinarija u rajačkom kraju. Nadovezujući se na specifičnu kulturu vina karakterističnu za ovaj region, Vinarija RAJ u centar svoje proizvodne ponude stavlja tradicionalne sorte ovog kraja – game, crnu i belu tamjaniku.

Ugostiteljstvo je za Atrijum Apartmane tradicija koja počinje davne 1998. godine otvaranjem kluba "Atrijum". Klub se godinama razvijao i stasao u diskoteku koja je ugostila niz poznatih DJ-eva iz Srbije i Evrope, kao i najbolje izvođače iz zemlje i okruženja.

Restoran ŽUPAN iz Sokobanje. Privatni restoran sa najdužom tradicijom u Sokobanji. Osnovan je daleke 1968. i od tada je ugostio hiljade banjskih gostiju; glumce, političare, muzičare, sportiste i druge poznate ličnosti.

Doo Timomed, Knjaževac. Već 28 godina Timomed proizvodi, prerađuje i pakuje zdrave pčelinje proizvode. Timomed je lider na teritoriji Srbije ali i na inostranom tržištu, gde je prvi probio granice za srpski med u zemlje EU, SAD, Bliski istok...Poslednjih osamnaest godina apsolutni je šampion kvaliteta međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu.

Seosko turističko domaćinstvo C`est La Vie Rajac, za svoje goste priprema tradicionalnu kuhinju u etno ambijentu pivnice uz zvuke gitare, degustaciju više vrsta vina i rakija, obilazak pivnica i čuvenog starog groblja, prenoćište u seoskom domaćinstvu, tokom letnjih dana kupanje na plaži reke Timok, učestvovanje u berbi grožđa Rajačkog vinogorja... Turistički vodič će vas uvesti u priču tajanstvenih pivnica.

Hotel “Albo“, Bor. Od svojih početaka pozicionirao se kao poslovni hotel koji nudi sve što je potrebno poslovnim ljudima. Otvoren je novembra 2009. godine i od tada je u samom vrhu hotelijerstva Istočne Srbije.