Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“ je dobio dvadeset prvog sertifikovanog partnera – Vinariju Gamanović iz Kladova.

Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“ je dobio i jubilarnog, dvadesetog po redu sertifikovanog partnera – Etno dućan Đurđić iz Sokobanje.

Na ceremoniji u Zaječaru, u četvrtak 18. februara, predstavnicima Kafe-poslastičarnice “Stella Lux” i Irish Puba “Rivendell” uručeni su sertifikati “Balcanica Superior”.

Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“ je dobio i devetnaestog po redu sertifikovanog partnera – Vinariju Mikić iz Rečke – Negotin.
 
Porodica Mikić, koja živi i radi u Austriji je pre 15-tak godina odlučila da nastavi tradiciju sadnje vinograda i proizvodnje vina u rodnoj Rečki kraj Negotina, a Vinarija se proširila i na tržište Austrije, registracijom firme Vino Mikić E.U. u Austriji, čime su se stekli uslovi za izvoz vina u EU.
Vinarija Mikić proizvodi vina sa zaštićenim geografskim poreklom, a uz kapacitet podruma od 150.000 litara, jedna je od najvećih u Negotinskoj Krajini.
Javni poziv za preduzeća iz istočne Srbije za dodelu prava za korišćenje Regionalnog brenda je otvoren i sva preduzeća iz istočne Srbije koja su zainteresovana, mogu svoju prijavu podneti na internet stranici Regionalnog brenda www.balcanicasuperior.rs gde se mogu dobiti i  sve neophodne informacije.

Na početku 2021. godine, Regionalni brend istočne Srbije „Balcanica Superior“ je dobio osamnaestog po redu sertifikovanog partnera – Kafe-poslastičarnicu “Stella Lux” iz Zaječara,